Nieuws

R Creators verplaatst stekelbomen De Knoop

25 maart 2016

Donderdagavond 24 maart zijn drie zeldzame stekelbomen (wetenschappelijke naam: Kalopanax septemlobus) verplaatst. Van nature komt deze soort voor in Noordoost-Azie. In Nederland zie je ze niet vaak. R. Creators (een samenwerking tussen Strukton, Facilicom en Ballast Nedam) doneert deze stekelbomen aan de stichting Zuilen en Vecht. De bomen zijn in dezelfde nacht gepland in de Springertuin Zuilen.

De Knoop - stekelbomen verplaatsen 03-2016 

De bomen worden in opdracht van R Creators door Koninklijke Ginkel Groep verplaatst naar de Springertuin Zuilen. De bomen komen van het binnenterrein van de voormalige Knoopkazerne waar ze in de zeventiger jaren zijn aangeplant. Door de herontwikkeling van de voormalige Knoopkazerne naar rijkskantoor De Knoop moeten deze bijzondere bomen het veld ruimen. Door herplaatsing in de Springertuin in de wijk Zuilen in Utrecht kunnen de bomen behouden blijven.

Vanwege het bijzondere transport dat nodig is voor de verplaatsing, vindt het plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Diezelfde nacht nog worden de bomen geplaatst in de Springertuin. De Springertuin Zuilen is openbaar toegankelijk en de bomen zijn onmiskenbaar te herkennen aan de grote stekels op de bast van de boom.