OV Terminal Den Haag

De nieuwe Openbaar Vervoerterminal is het kloppend hart van het nieuwe centrumgebied in Den Haag. Het vormt het vliegwiel van de stedelijke ontwikkeling naar een levendig en aantrekkelijk Haags centrum. Bij zo’n belangrijk gebouw hoort een beeldbepalend ontwerp van een gerenommeerde architect. Architectenbureau Benthem Crouwel heeft het ontwerp gemaakt. Den Haag heeft een licht, veilig en toegankelijk station waar u ook tijdens de spitsuren comfortabel gebruik van maakt.

Opdrachtgever:
ProRail
Locatie:
Den Haag
Landen:
Nederland
Markten:
Techniek en gebouwen
Centrale hal OV Terminal Den Haag
Rijdende trein verbouwing Den Haag CS
Hijskraan Strukton Den Haag CS_Pro
Nachtwerk Den Haag CS
Nachtwerk Den Haag hijskraan_Pro

Gefaseerd werken

Strukton bouwde de nieuwe OV-terminal in verschillende fasen. De bouw van de nieuwe stationsterminal was een grote uitdaging. Tijdens de gehele bouwperiode bleef het station operationeel. Overdag waren de werkzaamheden minimaal. Het meeste gebeurde vooral ’s nachts. Hierbij richtten we elke nacht, nadat de laatste trein is vertrokken, de werkplaats in, en zorgde we er aan het einde van de werkperiode weer voor dat alles werd opgeruimd, zodat de reizigers zich de volgende ochtend weer veilig konden verplaatsen op het station.

“Ik heb bewondering voor de manier waarop ProRail en aannemer Strukton het bouwproces uitvoeren met zorg voor het publiek.”

Wim Knopperts, ProRail

Bovendien werd er in de hal een tijdelijk werkplatform opgebouwd. Hieromheen werd een staalconstructie gebouwd, waarin de glazen koepelelementen van de gevels en het dak geplaatst werden.

Burenontbijt op Den Haag Centraal

U5x0ns1U74M

Projectupdate april 2014

a-fBvJPXfv0