Boordnetomvormers Yarra Trams

In opdracht van het Australische Yarra Trams gaat Strukton Rolling Stock nieuwe statische boordnet omvormers leveren voor de B-Class trams in Melbourne. Melbourne heeft het grootste tramnet ter wereld. De vermogenselektronica in de trams, die doorgaans na tien tot vijftien jaar verouderd raakt, is aan vervanging toe. Na een openbare aanbesteding heeft Yarra Trams Strukton Rolling Stock geselecteerd voor de levering van nieuwe boordnet omvormers. In eerste instantie gaat het om drie units voor een proef.

Technische informatie

Statische boordnet omvormers zorgen in trams voor de voeding van alle secundaire systemen. De omvormers hebben nieuwe systemen die voorzien zijn van moderne IGBT-technologie. Deze technologie garandeert een stabiele energievoorziening van alle boordnetsystemen. Tevens zijn de omvormers naadloos compatibel met het bestaande systeem omdat Strukton Rolling Stock in het ontwerp rekening houdt met de bestaande bevestigingspunten en aansluitingen in het voertuig. Dit noemen we Form-Fit Function.
De kast is nieuw voor elke toepassing; de vermogensformules in de kast worden in meerdere projecten gebruikt om de investeringen en ontwikkelingen zo laag mogelijk te houden. Het resultaat is een kosteneffectieve oplossing die de levensduur van de trams met zo’n vijftien tot twintig jaar verlengt.

Levering

De eerste levering van de omvormers voor de B-Class trams in Melbourne vindt plaats in het eerste kwartaal van 2017. In totaal zal het in eerste instantie gaan om 28 installaties.