Aandrijfsystemen Cityval en Airval

Strukton Rolling Stock gaat de aandrijfsystemen leveren voor de nieuw te bouwen Cityval en Airval lightrailvoertuigen van Siemens. Siemens en Strukton legden in een langetermijnovereenkomst vast dat Strukton voor de Cityval en Airval voertuigen van Siemens het tractiesysteem zal leveren, bestaande uit de tractieomvormers en de tractiebesturing, die voldoet aan Safety Integrity Level 3. De eerste opdracht die valt onder deze overeenkomst betreft de levering van het aandrijfsysteem voor de nieuwe volautomatische metrovoertuigen voor metrolijn b in het Franse Rennes. De aandrijfsystemen ondergaan vanaf medio 2016 een uitgebreid testprogramma.

Cityval en Airval

De Cityval en Airval vormen de nieuwste generatie volautomatische VALvoertuigen. VAL staat voor Véhicule Automatique Léger. Dit volledig automatische transportsysteem werd als eerste zo’n dertig jaar geleden geïntroduceerd. Strukton leverde eerder al tractieomvormers voor de renovatie van de bestaande VALvoertuigen in Chicago en Toulouse. Met de opdracht van Siemens komen daar ook alle nieuw te leveren voertuigen bij.

Metrolijn b in Rennes

De nieuwe 12,6 km lange metrolijn b in Rennes telt 15 stations en loopt van Mermoz in het zuidwesten van de stad naar Champs Blancs in het noordoosten.