René Brueker nieuwe voorzitter jongerennetwerk Scope

Na twee jaar algemeen bestuurslid en een half jaar penningmeester te zijn geweest bij het jongerennetwerk Scope is René Brueker nu tot voorzitter benoemd. René neemt het stokje over van Patrick van Esch die de afgelopen drie jaar aan het roer van Scope heeft gestaan. René voelt zich zeer verbonden met Strukton. Na een stage –en afstudeeropdracht bij Strukton voor zijn opleiding Elektrotechniek heeft hij Strukton tijdelijk verlaten voor een studie Bedrijfskunde, maar nu werkt hij alweer een aantal jaar als Tendermanager bij Strukton Systems.

Meer interactie tussen Strukton en Scope

Scope bouwt bruggen tussen de verschillende werkmaatschappijen en verbindt young professionals. Je hoort en ziet de verschillende werkwijze en producten en probeert daar van te leren. Dit houdt je gefocust en kritisch in je eigen werk. “Als nieuwe voorzitter van Scope heb ik mij voorgenomen dat er meer interactie moet komen tussen Strukton en Scope. Ik wil young professionals samenbrengen door projectbezoeken of klankbordsessies. Deze bijeenkomsten brengen altijd leuke en innovatieve ideeën met zich mee. Het facilitairen van dit proces geeft mij altijd veel energie”.

“ Ik wil young professionals samenbrengen door projectbezoeken of klankbordsessies. Deze bijeenkomsten brengen altijd leuke en innovatieve ideeën met zich mee.”

René Brueker, voorzitter Scope

Toetsen van innovaties

Een mooie kans voor Strukton is het inzetten van de young professionals van Scope voor het toetsen van innovaties. Scope is een ideaal platform waar innovaties getoetst, maar ook bedacht kunnen worden. “Technologische ontwikkelingen worden veelal het eerst geadopteerd door young professionals, vervolgens dragen zij dat uit naar de rest van de organisatie. De leden van Scope willen daar graag bij helpen”.

Netwerken en competentiemanagement

Strukton heeft verbeterpunten op het gebied van netwerken en competentiemanagement. Het is onmogelijk om alle kennis zelf te hebben. Samenwerking tussen de werkmaatschappijen, maar ook buiten Strukton moeten we vaker opzoeken. Door kennis te delen kan Strukton zich versterken. “Een mooi voorbeeld hiervan was de kennismakingsbijeenkomst tussen Centric, ANTEA en Strukton van vorig jaar. Uit deze bijeenkomst bleek dat wij nog veel dingen niet van elkaar weten”. Het is van belang om te weten bij wie je terecht kunt als je iets moet doen wat buiten je eigen kerncompetities ligt. Ook kunnen we elkaar versterken door kennis te delen over werkwijze en producten.

Verdere professionalisering

Rene’s aanpak voor de komende jaren is een verdere professionalisering van bijeenkomsten en op zoek gaan naar de slapende leden. “Wij hebben veel slapende leden helaas, dit wil ik graag veranderen door een actievere aanpak te hanteren. Door beter te promoten wat Scope kan betekenen voor Strukton hopen wij ook meer actievere leden te krijgen”. In juni is er een klankbordsessie voor de aanbesteding Amstelveenlijn. Tijdens deze sessie denken de leden na over de probleemstellingen van de klant. Een mooie kans voor Scope en Strukton.

Patrick blikt terug

Na drie jaar is het een mooi moment om het stokje over te dragen aan René. Een nieuwe generatie jonge collega’s staat te trappelen om zich in te zetten voor de toekomst van Strukton. “We hebben veel bereikt, zo zijn de afgelopen jaren de klankbordsessies verder geprofessionaliseerd. Er is meer ruimte voor dialoog tussen de medewerkers en directie”. Uiteraard heb ik zeker vertrouwen in de toekomst van Scope. De nieuwe generatie heeft de ambitie en het enthousiasme om met hun frisse blik en nieuwe ideeën Scope naar een nog hoger plan te tillen. Tot slot geeft Patrick als tip: “Blijf als Scope staan voor het ‘eigen geluid’. Een kritische blik houdt de organisatie scherp en geeft jonge medewerkers de kans om het verschil te maken”.

Contact

Wil je meer informatie over Scope? Of werk je bij Strukton, ben je jonger dan 38 jaar en wil je lid worden? Stuur een e-mail naar scope@strukton.com.