Duurzame inzetbaarheid

Strukton biedt mensen ruimte om zich te ontwikkelen met betrekking tot vaardigheden, competenties en vakmanschap en stimuleert hen om eigen initiatief te ontplooien. Daarnaast zijn veiligheid en gezondheid van wezenlijk belang. We zijn betrokken bij de samenleving, investeren in opleiding en scholing van studenten en zetten personen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in op projecten.

Duurzame inzetbaarheid en SROI

Op het project A28 bij Assen van Struktondochter Reef Infra wordt 5% van de aanneemsom ingevuld met SROI (Social Return on Investment). 

Hiervoor worden, in samenwerking met de gemeente Assen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet op het project met taken in de werkvoorbereiding en uitvoering van het werk. Daarnaast is door aannemers en toeleveranciers een deel van SROI-verplichting ingevuld, o.a. door het inkopen en/of uitbesteden bij Sociale Werkplaatsbedrijven die veelal zeer gemotiveerd personeel leveren.

Het Sociale Werkplaatsbedrijf neemt zowel de begeleiding van de werknemer als alle bijkomende administratieve zaken voor zijn rekening en ontzorgt op deze manier de werkgever. Een win-win situatie op zowel maatschappelijk als financieel gebied.

Assen carousel (4)