Nieuws

Werk aan vijf metrostations in Santiago voltooid

03 december 2018

In november heeft Strukton de werkzaamheden aan de metrostations Vivaceta, Cardenal Caro, Chacabuco, Conchali en Libertadores in de Chileense hoofdstad Santiago voltooid. Samenvattend bestond het project uit de constructie van vijf ventilatieschachten en vijf ondergrondse metrostations. De joint venture Strukton Arrigoni was verantwoordelijk voor de civiele, structurele en bouwkundige werkzaamheden en voor het installatiewerk (elektra en sanitair).

Capture 2 

 

De werkzaamheden aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde van alle stations zijn nu afgerond. De trappen en liften zijn geïnstalleerd, maar ook de toegangsdeuren tot de metro, de toegangspoortjes en de kaartjesautomaten. Bovengronds zijn werkzaamheden verricht met het oog op de toegankelijkheid van elk station. Hier zijn bijvoorbeeld bankjes geplaatst en is bestrating en groenvoorziening aangelegd.

De grootste logistieke uitdaging bij de bouw van de stations was het feit dat er aan vijf verschillende stations tegelijk moest worden gewerkt en dat dit niet ten koste mocht gaan van alle kwaliteits- en veiligheidsnormen die gelden bij een project van deze omvang.

Op het hoogtepunt van het project waren 650 mensen werkzaam op de locaties. Daarbij zijn we erin geslaagd om gedurende het project de ongevallencijfers laag te houden en zelfs te verbeteren.

De door Strukton Arrigoni voorgestelde implementatie van prefabelementen voor de complexe bouwkundige wanden resulteerde in een kwalitatief hoogwaardige constructie en een klant die zeer tevreden was over de inspanningen van het team.

Capture 1

De officiële opening en ingebruikname van de nieuwe lijn 3 van Metro de Santiago staat gepland voor januari 2019. Deze nieuwe lijn van 22 km met in totaal 18 stations zal naar verwachting ongeveer 2,3 miljoen reizigers per jaar vervoeren.

Toekomstplannen 

Tegelijkertijd werken we bij een van de stations die we voor Metro de Santiago hebben gebouwd, namelijk station Libertadores, aan de bouw van een intermodale busterminal. De werkzaamheden zijn momenteel in volle gang en concentreren zich in de eerste fase van het project op de civiele werkzaamheden (de gebouwen voor het kantoorpersoneel, de loketten en de diensten). Na voltooiing hiervan zal worden gestart met de bestrating en de overkapping van de terminal.