Nieuws

Strukton start met training: Het Nieuwe Draaien

21 januari 2016

Ruim een derde van de totale CO2 uitstoot van Strukton Civiel komt van ons materieel. Om hier verandering in te brengen, start Strukton deze en volgende week met de trainingen van Het Nieuwe Draaien. Ruim 30 machinisten van Strukton Civiel nemen hieraan deel, met als doel ons grondverzetmaterieel slimmer en zuiniger te laten draaien.

logo bij nieuwsbericht het nieuwe draaien 

Bij het materieel is nog een grote milieuwinst te behalen. Graafmachines en shovels stoten vele malen meer uit dan het overige wegverkeer. Er zijn inmiddels wel enkele zuinige machines (zoals een hybride graafmachine bij Ooms), maar dit is nog beperkt. Dus zuiniger omgaan met het materieel levert al snel een forse besparing op.

De Training

Op 22 en 29 januari aanstaande zijn de trainingen van Het Nieuwe Draaien bij Ooms Civiel in Scharwoude. De training is bedoeld voor alle machinisten van de grondverzet machines bij Strukton Civiel. ‘s Ochtends is er een theorie gedeelte over onderwerpen als slim gebruik maken van het benodigde motorvermogen, het tijdig uitschakelen van de machines, slimme werkaanpak en planning. ’s Middags wordt de opgedane kennis in de praktijk toegepast. Later in 2016 worden ook de asfaltmachinisten getraind.

2016

In 2015 hebben de machines van Strukton Civiel Projecten gezamenlijk 1,5 miljoen liter diesel verbruikt. Voor 2016 wil Strukton Civiel vijf procent van deze uitstoot gaan besparen (100 ton CO2). Deze besparing zullen we ook direct financieel gaan merken. 100.000 liter bespaart bij een dieselprijs van € 1 per liter € 100.000. Daarnaast is het uiteraard ook van groot belang voor onze positie op de CO2 prestatieladder.