Nieuws

Strukton International en Verdygo introduceren een flexibel modulair systeem voor afvalwaterzuivering

08 december 2016

Sinds de ondertekening van de intentieverklaring afgelopen april werkt Strukton International samen met Verdygo BV in het vermarkten van een modulair systeem voor de behandeling van afvalwater in het Midden-Oosten. Verdygo BV, een bedrijf dat onderdeel is van waterschapsbedrijf Limburg, heeft het modulaire systeem ontworpen. Strukton is via zijn agentschappen in het Midden-Oosten verantwoordelijk voor de acquisitie en realisatie.

Samenwerking Verdygo SI_DEC16 

De belangrijkste kenmerken van het modulaire systeem zijn de gestandaardiseerde en transporteerbare modules met een zogenaamde plug-and-play functie. De locaties hebben een standaard compacte lay-out en worden bovengronds gebouwd om onderhoud en werkzaamheden te verbeteren. De flexibiliteit van het modulaire systeem vormt een groot voordeel, aangezien een afvalwaterzuiveringsvoorziening over het algemeen gebouwd wordt voor de lange termijn (gemiddeld 30 jaar). Aanpassingen in bijvoorbeeld grotere en kleinere hoeveelheden, of de ontwikkeling van nieuwe technologieën kunnen nu namelijk makkelijker geïmplementeerd worden op de locatie zelf.

Waterschaarste is een relevant onderwerp in het Midden-Oosten en de regio heeft dan ook een groot potentieel voor groei. Terwijl water in West Europa na zuivering meestal wordt geloosd, wordt in het Midden-Oosten het behandelde water vaak opgewaardeerd voor irrigatie of industriële toepassingen (of zelfs drinkwater). Dit concept vormt dan ook een geweldige aanvulling op de activiteiten van Strukton op het gebied van duurzame oplossingen.