Nieuws

Strukton en AmePower versterken positie in Amerikaanse markt voor vermogenselektronica

04 oktober 2016

Strukton Rolling Stock en AmePower hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee zij hun positie in de Amerikaanse markt voor vermogenselektronica versterken. Dankzij de samenwerking kunnen Strukton en AmePower opdrachtgevers optimaal helpen met het zo duurzaam, flexibel en efficiënt mogelijk vernieuwen of nieuw bouwen van hun voertuigvloot. Beide bedrijven leveren op maat gemaakte producten en diensten en gaan voor optimale klanttevredenheid.

AMEPOWER_NEWS 

De twee bedrijven werken al enkele jaren samen, waarbij Strukton vooral zijn ervaring inbrengt als het gaat om de conversie van GTO- naar IGBT-technologie. Belangrijke projecten zijn het upgraden van een elektrische locomotief met hoog vermogen en het in opdracht van Talgo vernieuwen van de tractiesystemen van de A650-metrostellen in Los Angeles. Talgo verwierf deze opdracht van LACMTA, het openbaarvervoerbedrijf van Los Angeles.

Strukton Rolling Stock is een specialist op het gebied van vermogenselektronica voor rolling stock en voert wereldwijd projecten uit. In 2007 voorzag Strukton de vliegveldshuttles op luchthaven O’Hare in Chicago tot grote tevredenheid van de klant van nieuwe aandrijfsystemen. De levensduur van de shuttles werd hierdoor met 20 jaar verlengd.

“De Verenigde Staten hebben uitstekende openbaarvervoersystemen, zowel heavy rail als light rail. Met onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van renovatieprojecten kunnen wij een lange levensduur garanderen voor de vele voertuigvloten die in de VS in operatie zijn.”

Martien Janse, directeur Strukton Rolling Stock

AmePower levert componenten voor IGBT- en GTO-modules, stelt modules samen en verzorgt reparaties van tractie-inverters. Het bedrijf opereert in verschillende markten, waaronder de transport- en mijnsector.

“Wij kennen de Amerikaanse markt en hebben 20 jaar ervaring in de vermogenselektronica, maar Strukton Rolling Stock voegt specialistische kennis toe op het gebied van het spoor. Bovendien brengt Strukton flexibiliteit en duurzaamheid door zijn geavanceerde en modulaire technologie”

Luis Contreras, directeur van AmePower

Strukton Rail in Noord-Amerika

De samenwerking met AmePower is een van de eerste stappen van Strukton in de Noord-Amerikaanse markt. Het in Columbia (MD) gevestigde Strukton Rail North America is officieel geopend op 1 september 2016. Strukton Rail North America is in de Verenigde Staten het aanspreekpunt voor Strukton Rail, de grootste private spooraannemer in Europa, en richt zich op twee specialismen: assetmanagement voor rail en rolling stock.

Met zijn oplossingen voor slim onderhoud biedt Strukton Rail North America diensten voor het verbeteren van de betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoudbaarheid en veiligheid (RAMS – reliability, availability, maintainability & safety) van de railinfrastructuur. Strukton Rail North America levert oplossingen voor onderhoud, monitoringsystemen, informatiesystemen en innovatieve technologieën.

Voor opdrachtgevers in de rolling stock markt levert Strukton Rail North America tractie- en boordnetsystemen voor alle types rolling stock. De ervaring van Strukton beperkt zich niet tot de nieuwe IGBT-gebaseerde tractiesystemen, maar strekt zich ook uit tot de conversie van GTO naar IGBT en het vervangen van verouderde tractiesystemen. Strukton Rail North America biedt oplossingen voor een omvangrijk scala aan voertuigen, van lightrail tot heavy rail en locomotieven. 

Over AmePower

AmePower is een gecertificeerd ingenieursbedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in vermogenselektronicaoplossingen. Het bedrijf biedt wereldwijd diensten voor zowel innovatieve treinenbouwers als eindgebruikers en onderhoudsbedrijven. Het hoofdkantoor van AmePower is gevestigd in Miami, Florida, waar het bedrijf belangrijke vermogenselektronicacomponenten opslaat, systemen bouwt en onderhoudsdiensten biedt. De voornaamste markt van AmePower bestaat uit tractiesystemen voor personen- en goederenvervoer en voor de mijnindustrie.
www.AmePower.com