Nieuws

Strukton bestaat 95 jaar!

13 december 2016

Op 13 december 1921, vandaag precies 95 jaar geleden, werd ons bedrijf opgericht, toen nog onder de naam NV Spoorwegbouwbedrijf. Er wachtten ons 95 jaren vol ontwikkelingen en uitdagingen. We groeiden en innoveerden. We bouwden schatten van kennis en ervaring op. We verbreedden onze activiteiten: van gebouwen-bouw naar ook civiele en spoorbouw, met later tevens ontwikkeling, onderhoud en beheer erbij. En soms ook de financiële en exploitatiecomponent.

Strukton 95 jaar 

We werden steeds meer technologisch georiënteerd. We ontwikkelden meet- en monitoringsystemen, sensortechnieken, afzinktechnieken. Inmiddels doen we veel gemechaniseerd werk en beheer op afstand met nog maar beperkte menselijke tussenkomst. En we analyseren de big data uit gebouwen en infrastructuren voor voorspellend onderhoud.

Wereldwijd

We gingen over de landsgrenzen. In 1994 naar België, later naar Italië en vervolgens Scandinavië in. Inmiddels hebben we fullservice vestigingen in meerdere landen in Europa. Met onze specialismen en technologieën doen we projecten wereldwijd, denk aan het afzinkproject in Zuid-Korea en het grote metroproject in Riyad. Daarnaast verkennen we de markt in Australië en de Verenigde Staten. Meer dan de helft van de omzet komt inmiddels van buiten Nederland.


Op naar de 100 jaar!

Meer over onze historie? Lees het hier!