Nieuws

Pilot elektrische leaseauto’s bij Strukton gestart

21 april 2016

Vijf medewerkers van Strukton namen op donderdag 14 april de sleutel in ontvangst van hun 100% elektrische leaseauto. Zij doen mee aan een EV-pilot waarmee Strukton samen met zijn zusterorganisaties Centric en Antea Group ervaring wil opdoen met het gebruik van elektrische auto’s in het leasewagenpark.

IMG_0401NI 

In totaal zijn dertien elektrische auto’s opgeleverd: zeven voor Centric, vijf voor Strukton en één voor Antea Group. Het is één van de mobiliteitsmaatregelen die Strukton treft om zijn CO2-uitstoot verder te verlagen.

Met de pilot wil Strukton ervaring opdoen met elektrische auto’s en het laadgedrag van de berijders. Gedurende de pilot zal van alles worden gemonitord en gerapporteerd. Strukton wil de ervaringen in de pilot onder meer gebruiken om te bepalen hoe de laadvoorzieningen op de kantoren moeten worden ingericht. Ook monitort Strukton tijdens de pilot het mobiliteitsgedrag van de berijders. Naast de elektrische auto hebben de vijf pilotdeelnemers de beschikking over een NS Business Card.

CO2-reductie

De komende vier jaar wil Strukton in zijn leasewagenpark een flinke CO2-reductie realiseren. Het bedrijf tekende in februari van dit jaar de Cleaner Car Contracts van de stichting Natuur & Milieu. Het doel van Strukton is om in 2020 een uitstoot te bereiken van maximaal 95 gram CO2 per kilometer per auto.

Overige mobiliteitsmaatregelen

Om deze ambitie te bereiken, treft Strukton veel andere maatregelen op het gebied van mobiliteit. De leaseregeling is aangepast en biedt alleen nog ruimte voor zuinige auto’s. Verder hebben alle leaserijders een NS Business Card tot hun beschikking en stimuleert Strukton het gebruik van videoconferencing. Ook fietsstimulering staat bij Strukton hoog in het vaandel. Sinds 1 april staan op drie kantoren high-speed e-bikes, die medewerkers eenvoudig kunnen reserveren.