Nieuws

Eerste project in Latijns-Amerika voor Strukton International

24 november 2016

Strukton International gaat in opdracht van Metro de Santiago S.A. vijf metrostations (Grupo 1 & 2) bouwen in Santiago, Chili. De vijf stations komen te liggen op Lijn 3, één van de nieuwe metrolijnen in aanbouw in het centrum van de stad. Voor Strukton International is dit het eerste project in de Latijns-Amerikaanse regio. Strukton International is onderdeel van een joint venture met Arrigoni Engineering & Construction. De totale contractwaarde bedraagt EUR 46 miljoen. De metrostations zullen binnen 22 maanden worden opgeleverd.

nieuwsbericht international 

Het project omvat de bouw van vijf ventilatieschachten en vijf metrostations: Los Libertadores, Cardenal Caro, Vivaceta, Conchali en Plaza Chachabuco. De omvang van het werk bestaat uit civiele werkzaamheden, de ruwbouw en bouwkundige, elektrotechnische en rioleringswerkzaamheden. Aangezien een aantal stations zich in het centrum van de stad bevindt en de ruimte op de bouwplaatsen beperkt is, vormt de logistiek een grote uitdaging.

De opdrachtgever, Metro de Santiago S.A., heeft een sterke reputatie in Latijns-Amerika.

“Dit project geeft ons daarom naar verwachting een sterke basis voor verdere uitbreiding van onze activiteiten in Latijns-Amerika en voor onze rail/metro-gerelateerde activiteiten in het algemeen.”

Bert Hoekstra, Managing Director bij Strukton International