Nieuws

Strukton Worksphere scoort opnieuw ESCo bij Gemeente Rotterdam

16 januari 2015

Strukton Worksphere heeft van de Gemeente Rotterdam een onderhouds- en energieprestatiecontract gegund gekregen voor het beheer en onderhoud van gemeentelijke kantoren en werkplaatsen. Het betreft een aantal panden van de Stadsbeheerorganisatie, locatie Kleinpolderplein, met een totaal vloeroppervlak van circa 36.740 m2. Het contract is 1 januari 2015 ingegaan en heeft een looptijd van tien jaar.

Voor dit project richt Strukton Worksphere een zogenaamde Energy Service Company (ESCo) op. De ESCo ontwerpt en realiseert de energiebesparende maatregelen, verzorgt de financiering ervan en garandeert de energiebesparing. Verder wordt het optimaliseren van gebruikerscomfort en de prestaties gemonitord. Daarnaast is de ESCo verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud.

Kostenneutrale uitvoering

De maatregelen, die nodig zijn voor de verbetering van de kwaliteit en het energiezuiniger maken van de gebouwen en installaties, kosten de gemeente geen geld. Het project wordt kostenneutraal uitgevoerd en betaald uit de bespaarde energiekosten gedurende de looptijd van tien jaar.

Tweede ESCo in uitvoering

Strukton Worksphere heeft in Gemeente Rotterdam een andere ESCo in uitvoering, het betreft het eerste onderhouds- en energieprestatiecontract in Nederland. Strukton is hierbij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van negen zwembaden gedurende tien jaar.

“Hierbij zijn goede prestaties te zien: zo is het energieverbruik met ruim 30% gereduceerd en daarmee de CO2-uitstoot teruggedrongen. Tevens wordt het onderhoud 15% goedkoper uitgevoerd. De ervaringen van deze eerste ESCo zullen bijdragen tot het succesvol uitvoeren van de nieuwe ESCo in Rotterdam. ”

Peter van Schijndel, Exploitatiemanager Strukton Worksphere


Over Strukton

Strukton helpt klanten in de markten railsystemen, civiele infrastructuur en techniek & gebouwen verder door de toepassing van specialistische technieken. Behalve de Nederlandse en Europese markt bedient Strukton met zijn specialismen ook steeds meer de wereldmarkt. Het bedrijf telt circa 7.000 medewerkers en heeft een omzet van 1,6 miljard euro. Lees meer over Strukton.