Nieuws

Strukton Immersion Projects krijgt opdracht voor habitatconstructie haven Monaco

22 oktober 2015

Strukton Immersion Projects heeft het contract verworven voor het ontwerp en de uitvoering van een habitatconstructie voor het onderhoud aan de drijvende jetty (Quai Ranier III) in de haven van Monaco (La Condamine). De opdracht is gegund door het Monaco Public Works Office. De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats in de zomer van 2016. Strukton werkt voor deze opdracht samen met NFM Technologies uit Lyon.

Quai Rainier 4 

De Quai Ranier III is in het begin van dit millennium gebouwd. De drijvende jetty heeft de capaciteit van de haven in Monaco verdubbeld en geeft de mogelijkheid om grote jachten en schepen ter verwelkomen. De jetty herbergt een parkeergarage voor 600 voertuigen. Daarnaast dient de jetty als golfbreker waardoor de jachten en schepen veilig de haven kunnen binnenkomen. Het bolscharnier waarmee de drijvende jetty aan de kade is verbonden, heeft zijn tienjaarlijks onderhoud nodig.

Door jarenlange ervaring met technische onderwatervraagstukken heeft Strukton Immersion Projects een oplossing kunnen aanbieden die de veiligheid van de mensen voor de onderhoudswerkzaamheden aan het bolscharnier garandeert. De speciaal hiervoor ontwikkelde habitat is voorzien van opblaasbare afdichtingen (zogenaamde ‘seals’), die in dynamische omstandigheden de waterkering verzorgen. De seals zijn in samenwerking met Trelleborg ontwikkeld. Tijdens de werkzaamheden blijft het verkeer op en om de jetty mogelijk en ondervindt de scheepvaart- en cruiseterminal geen hinder. 

“Al onze ervaring met het afzinken van tunnels, het mogelijk maken van herstelwerkzaamheden aan tunnels door het aanbrengen van habitats en kofferdamconstructies komen samen in deze opdracht. Onze oplossing is op maat gemaakt voor de klant, waarbij de eindgebruikers minimaal hinder ondervinden van de werkzaamheden en veiligheid voorop staat. Onze technologische kennis over habitats en onderwaterwerken wordt hiermee uitgebreid.”