Nieuws

Opdracht onderhoud Fries Museum naar Strukton Worksphere

26 mei 2015

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft het prestatiecontract voor het bouwkundig beheer en onderhoud gegund aan Strukton Worksphere. Het contract heeft een looptijd van tien jaar. Het Fries Museum biedt in een stoer en open gebouw op 8.100 m² ruimte aan zijn collectie en wisselende exposities. Comfort, ongestoorde bedrijfsvoering, veiligheid voor mensen en collectie, gezondheid en duurzaamheid zijn de uitgangspunten voor dit tienjarig onderhoudscontract.

Fries Museum 

Deirdre Oosterhoff, waarnemend directeur van het Fries Museum, en Bert Haan, directeur Strukton Worksphere regio Noord-Oost, tekenden het onderhoudscontract. Het Fries Museum is gevestigd op het Wilhelminaplein 92, in het hart van de binnenstad van Leeuwarden. Een stoer en open gebouw, met een enorm overkoepeld dak van circa 25 meter hoog dat gedragen wordt door metershoge robuuste kolommen van staal en hout en een imposante glasgevel aan de voorkant van het gebouw. Dat zijn een aantal markante elementen van het nieuwe Fries Museum. 

Strukton Worksphere zal het Fries Museum periodiek en preventief onderhouden, correctief onderhoud uitvoeren en een 24/7 bereikbaarheidsdienst bieden. De werkzaamheden bestaan uit alle onderhouds-, vervangings- en schoonmaakwerkzaamheden aan elementen van de buitenschil (terrein, gevels en daken) van het gebouw. Het Fries Museum vindt in Strukton Worksphere een proactieve partner die actief bijdraagt aan continue verbetering, ook op het gebied van milieu, innovatie en duurzaamheid.

“Grutsk en bliid zijn wij met dit partnership waarmee wij door te zorgen voor het bouwkundig beheer en onderhoud bijdragen aan de doelstellingen van het Fries Museum. Bovendien kunnen wij onze toegevoegde waarde als kennisbedrijf laten zien door zo’n prachtig imposant gebouw te mogen onderhouden.”

Bert Haan, directeur Strukton Worksphere regio Noord-Oost