Nieuws

Onderhoud VL-posten ProRail naar Strukton Worksphere

16 december 2015

Vandaag tekenden Strukton Worksphere en ProRail het integraal prestatiecontract “Landelijk Onderhoud Hardservices” voor dertien verkeersleidingsposten (VL-posten) en diverse markante kantoorpanden van ProRail, waaronder het monumentale gebouw ‘De Inktpot’. Vanaf 1 januari 2016 neemt Strukton Worksphere het elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en bouwkundig onderhoud van ca. 87.000 m2 bruto vloeroppervlak (bvo) op zich. Ongestoorde bedrijfsvoering, comfort en duurzaamheid zijn de uitgangspunten voor dit negenjarig onderhoudscontract.

ProRail - Inktpot 

De bedrijfseenheid Verkeersleiding van ProRail stuurt het treinverkeer aan vanuit de 13 VL-posten verspreid over heel Nederland. Ook heeft Verkeersleiding de coördinatie bij calamiteiten op en rond het spoor en zorgt het voor een zo snel mogelijk herstel van het treinverkeer. Strukton Worksphere faciliteert deze kritische werkomgeving in heel Nederland.

Continue monitoring voor ongestoorde bedrijfsvoering

Strukton Worksphere gaat zowel het preventief, correctief als vervangingsonderhoud voor deze werkomgeving regisseren. Hiervoor wordt Strukton PULSE ingezet, het platform voor hoogwaardige dienstverlening rond systeemtechnisch gebouwbeheer. Gebouwinstallaties worden van afstand gemonitord, storingen worden voorkomen en opgelost voordat gebruikers er iets van merken en onderhoud wordt optimaal uitgevoerd zodat installaties langer meegaan en efficiënter blijven werken. Ook kan Strukton Worksphere het volledige energieverbruik monitoren en bijsturen met als einddoel meer duurzaamheid.

“Met Strukton PULSE krijgt ProRail de volledige controle over zijn gebouwen; 24/7.”

Kees van Oosteren, directeur Strukton Worksphere Regio Noord-West/Midden

De 1.200 medewerkers van de Verkeersleiding kunnen ongestoord hun rol van logistieke "spin in het web" van het railverkeer van de vierendertig reizigers- en goederenvervoerders vormgeven.

De Inktpot

Ook het onderhoud van diverse markante kantoorpanden van ProRail behoren tot dit integraal prestatiecontract, waaronder de Inktpot, Tulpenburgh en het gebouw aan de Admiraal Helfrichlaan in Utrecht. De Inktpot, in gebruik als hoofdkantoor van ProRail, is het grootste bakstenen gebouw in Nederland, ontworpen door George van Heukelom. In opdracht van de belangenmaatschap Nederlandsche Spoorwegen (NS) gebouwd tussen 1918 en 1921 door (de voorgangers van) Strukton. Het rijksmonument staat aan het Moreelsepark in Utrecht bij Station Utrecht Centraal.

ProRail-Inktpot-VLpostMaastrichtZowel de Inktpot als de VL-post in Maastricht behoren tot dit integraal prestatiecontract