Nieuws

MVO Manager 2015 is geworden...

03 november 2015

In Congrescentrum Spant in Bussum is dit jaar voor de vierde keer de ‘MVO Manager van het Jaar’ verkiezing georganiseerd. Onze 'eigen' mvo-manager Harry Hofman was dit jaar genomineerd voor deze prijs. ‘Samen denken in levensduur’, is het uitgangspunt van waaruit Strukton en Harry te werk gaan.

Harry ging de strijd aan met de twee andere genomineerden, Birgitta Kramer (Sustainability Manager bij Vitens) en Fokko Wientjes (Corporate Sustainability & Public Private Partnerships bij DSM). De jury heeft dit keer extra waardering gegeven voor MVO-managers die verder gaan in het werken aan duurzaamheid dan binnen het eigen bedrijf, bijvoorbeeld met activiteiten in de sector of in de keten. Birgitta Kramer ging er uiteindelijk vandoor met de benoeming tot MVO Manager van het jaar 2015. Zij kreeg de meeste stemmen van zowel de nieuwsbrieflezers van duurzaam-ondernemen.nl, als vanuit de zaal. De stemmen van de nieuwsbrieflezers telden voor 60% mee en de stemmen uit de zaal voor 40%. Wij feliciteren Birgitta Kramer met haar titel. Zij zal dit jaar als inspirator bij diverse gelegenheden te vinden zijn. 

Harry zal bij Strukton en in de keten en sector blijven inspireren. Zo is hij onder andere één van de aanjagers geweest van de ESCo’s, waardoor een gemeente bijvoorbeeld het onderhoud van een zwembad kan uitbesteden aan een organisatie die besparingen bereikt door energiemaatregelen. Verder is hij actief in het debat over vernieuwing van de businessmodellen in de bouw en zet hij zich actief in voor het verduurzamen van de betonketen. Onder meer bij de ‘Green Deal Verduurzaming Betonketen’ (waarvan hij ook de voorzitter is), beter bekend als ‘Groen Beton’. Dit is een belangrijke innovatie, vanwege de hoge uitstoot van het broeikasgas CO2 bij de betonproductie.