Nieuws

Harry Hofman finalist ‘MVO-manager van het jaar 2015’

23 september 2015

Harry Hofman, MVO-manager bij Strukton, is een van de drie finalisten voor de titel MVO-manager van het jaar 2015. De twee andere genomineerden zijn Birgitta Kramer, Manager Duurzaamheid bij Vitens, en Fokko Wientjes, Vice-President Corporate Sustainability & Public Private Partnerships bij DSM. Een deskundige jury heeft hen geselecteerd uit negen kandidaten die de meeste stemmen hadden gekregen bij een stemming onder ruim 250 MVO-managers. De verkiezing is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemingsorganisatie VNO-NCW en fabrikant van modulaire vloerbedekking Interface. Op 3 november 2015 wordt uit deze drie genomineerden op het Nationaal Sustainability Congres de winnaar verkozen. Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) zal daar de bokaal aan de winnaar overhandigen.

De jury heeft dit jaar nadrukkelijk de activiteiten van de kandidaten buiten het eigen bedrijf meegewogen bij de selectie: wat weten zij in de sector of in de keten aan duurzame ontwikkelingen op gang te brengen?

Over Harry Hofman zegt de jury: "Is vanuit Strukton heel actief in de sector. Zo is hij onder andere één van de aanjagers geweest van de Esco’s, waardoor een gemeente bijvoorbeeld het onderhoud van een zwembad kan uitbesteden aan een organisatie die besparingen bereikt door energiemaatregelen. Verder is hij actief in het debat over vernieuwing van de business modellen in de bouw. Verdienstelijk is dat hij zich actief inzet voor het verduurzamen van de betonketen. Onder meer bij de ‘Green Deal Verduurzaming Betonketen’ (waarvan hij ook de voorzitter is), beter bekend als ‘Groen Beton’. Dit is een belangrijke innovatie, vanwege de hoge uitstoot van het broeikasgas CO2 bij de betonproductie."

Stemming geopend voor de finale

De abonnees op de nieuwsbrief van www.duurzaam-ondernemen.nl worden binnenkort uitgenodigd een stem uit te brengen op één van de genomineerden. Hun stem weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres op 3 november, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, stemmen de bezoekers op hun favoriete kandidaat. Deze stem weegt voor 40 procent mee.

De verkiezing van MVO manager van het jaar is een initiatief van Royal HaskoningDHV.

Dit bericht is gebaseerd op een persbericht van Royal HaskoningDHV.

Meer informatie over de verkiezing van MVO manager is te vinden op www.mvomanagervanhetjaar.nl/