Nieuws

Strukton wint aanbesteding reisinformatiesysteem Breda

21 januari 2014

Strukton Systems heeft opdracht gekregen voor de levering, installatie en het onderhoud van een dynamisch reisinformatiesysteem (DRIS) in de nieuw te bouwen openbaar vervoer Terminal in Breda. DRIS geeft actuele reisinformatie aan de busreizigers.

Artist impression OV-terminal Breda 

In totaal levert Strukton in een half jaar tijd 53 displays. In de zomer van 2014 zullen de eerste displays geplaatst worden. De gunning is gebaseerd op het criterium Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Hierbij gaat het niet alleen om prijs, maar ook om het leveren van kwalitatieve plannen onder andere op het gebied van duurzaamheid en risicoanalyse.

Onderhoud DRIS

Naast de ontwikkeling, fabricage, installatie en systeemintegratie van DRIS maakt ook onderhoud van het systeem onderdeel uit van de opdracht. In dit onderhoud zijn onder andere begrepen:

  • technisch beheer
  • preventief en correctief onderhoud
  • de benodigde datacommunicatie voor het systeem

De onderhoudsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van tien jaar vanaf de overname van het systeem, met een verlengingsoptie van maximaal twee maal twee jaar.

Nieuwbouw station Breda

De OV-terminal wordt gebouwd in opdracht van ProRail, NS en de gemeente Breda. De opdracht is onderdeel van de nieuwbouw van het NS Station in Breda. De 20.000 vierkante meter grote terminal is een combinatie van een treinstation, kantoorruimte, 150 woningen, 720 parkeerplaatsen en een volledig inpandig busstation met 20 halteplaatsen. Door de combinatie van het NS station en het busstation onder één dak ontstaat een geïntegreerde OV-terminal.

Bron afbeelding: A2 Studio, Rotterdam