Nieuws

Strukton verwerft opdracht voor renovatie Provinciehuis Zuid-Holland

30 juli 2014

Provincie Zuid-Holland heeft aan Strukton Worksphere de opdracht gegund voor de renovatie van het provinciehuis. De renovatie start in september 2014 en zal in februari 2015 zijn afgerond. Het provinciehuis staat op de hoek van de Zuid-Hollandlaan en de Koningskade in Den Haag.

Het provinciehuis van Zuid-Holland bevindt zich op een van de drukste punten van Den Haag, vlak bij de plaats waar de A12 de stad binnenkomt. Het is een gebouw dat sinds 1963 beeldbepalend is voor de hoek van de Zuid-Hollandlaan en de Koningskade. Vanaf 1995 tot en met 1998 is een deel van het provinciehuis gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De nieuwbouwdelen zijn aan renovatie toe.

De nieuwbouw heeft een totale oppervlakte van 11.500 m2 en zal grondig gerenoveerd worden. De gebouwen worden volgens het ‘nieuwe werken’ ingericht. Enerzijds zullen bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd, anderzijds installatietechnische. Ondanks verschil in werkzaamheden heeft de Provincie Zuid-Holland ervoor gekozen om de totale renovatie door één partij, Strukton Worksphere, te laten uitvoeren. De integrale benadering van Strukton Worksphere was een belangrijk pluspunt.

“Deze renovatie is een prachtige uitdaging. Dit unieke gebouw ligt op een mooie zichtlocatie aan de A12. Door deze centrale ligging, zijn de renovatiewerkzaamheden voor ons een logistieke uitdaging. We staan in de startblokken om dit aansprekende project als integrale partner uit te kunnen voeren.”

Projectleider Marko Zonneveld van Strukton Worksphere