Nieuws

Strukton vernieuwt spoor traject Leeuwarden-Harlingen

18 juli 2014

Strukton Rail vernieuwt tussen 20 en 28 juli in opdracht van ProRail ruim 6 kilometer spoor tussen Leeuwarden en Harlingen. Het werk maakt onderdeel uit van een grootschalige vernieuwing van bijna 40 kilometer spoor en zeker 20 overwegen die dit jaar in het noorden van het land wordt uitgevoerd. Dankzij deze vernieuwing voorkomen we storingen in de toekomst en zorgen we voor een goed treinverkeer.

Kettinghor bij Herfte juli 2014 

Werkzaamheden

Strukton Rail vernieuwt de ballast, dwarsliggers, spoorstaven, overwegbevloering en onderdelen van wissels. Om de klus zo snel, efficiënt en duurzaam mogelijk te klaren, zet Strukton Rail onder meer zijn vernieuwingstrein en kettinghor in. Deze machines zorgen ervoor dat de spoorstaven en dwarsliggers volautomatisch worden vernieuwd . Er zal 24 uur per dag met soms zeventig medewerkers gewerkt worden.

Vervangend vervoer

Om het werk veilig te kunnen uitvoeren zal er tijdens de vernieuwingswerkzaamheden hinder zijn voor reizigers en omwonenden. De werkzaamheden zijn in de vakantieperiode ingepland omdat er dan minder reizigers zijn. Vervoerder Arriva zet bussen in.

Bekijk de vernieuwingstrein in actie tussen Leeuwarden en Harlingen:

nY7Qvi-Lh7I

 

Foto: Inzet van de kettinghor bij Herfte eerder deze maand