Nieuws

Strukton vernieuwt spoor rond Emmen

19 september 2014

Aanstaand weekend vernieuwt Strukton Rail in opdracht van ProRail in Emmen gedeelten van het spoor. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden en te zorgen dat de treinen er veilig overheen kunnen blijven rijden. De vernieuwing start vrijdagavond 19 september en duurt tot maandagochtend 22 september waarna het treinverkeer weer gebruik kan maken van het vernieuwde spoor.

railsystemen_machines_act2 

Het werk maakt onderdeel uit van een reeks aan vernieuwingswerken op het traject  Zwolle-Emmen. Eerder is op dit traject door Strukton al spoor vervangen, zoals tussen Ommen en Marienberg en tien kilometer spoor tussen Herfte (nabij Zwolle) en Mariënberg.

Machines

Om de klus zo snel, efficiënt en duurzaam mogelijk te klaren zet Strukton Rail grote machines in zoals zijn kettinghor. De kettinghor graaft de oude spoorstenen (ballast) onder de dwarsliggers weg en transporteert deze naar een zeef. In de zeef wordt het bruikbare materiaal eruit gezeefd. De bruikbare ballast wordt samen met het nieuwe ballast teruggebracht in het spoor. De oude ballast wordt via transportbanden afgevoerd in de ballastafvoertreinen, de MFS, waarna via vrachtwagens afgevoerd zal worden. Het spoor zal vervolgens op (juiste) hoogte worden gebracht.

Reizigers

Tijdens de werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden tussen Coevorden en Emmen. Arriva zet bussen in.