Nieuws

Strukton Rolling Stock levert statische omvormers locomotieven Zuid-Afrika

12 februari 2014

Strukton Rolling Stock levert nieuwe statische omvormers voor de locomotieven van Transnet Engineering in Zuid-Afrika. Deze locomotieven van het type 'Class 18E' worden veel gebruikt in Zuid-Afrika voor goederentransport: de seriegrootte telt ruim 700 stuks. De huidige motoromvormers brengen echter hoge kosten in zowel onderhoud als operatie met zich mee. De door Strukton te leveren technisch complexe omvormers zijn onderhoudsvriendelijker. Ze hebben bovendien zes verschillende uitgangen (outputs), die zijn voorzien van een innovatief koelsysteem. De levering start vanaf medio 2014.

SRS_ZAni 

In eerste instantie zal Strukton zeven locomotieven voorzien van nieuwe apparatuur, waarna een uitgebreid testprogramma zal volgen. Zo wordt er getest voor omstandigheden met hoge temperaturen: als de vrachtlocomotieven gekoppeld rijden en al remmend door een tunnel gaan, kunnen temperaturen van meer dan 100 graden Celsius worden bereikt.

“We zijn zeer content met deze grote opdracht in Zuid-Afrika. Deze groeimarkt is voor ons zeer belangrijk. Ook biedt deze markt goede kansen voor ons, omdat technische kennis en kwaliteit daar de belangrijkste criteria zijn waarop leveranciers worden beoordeeld. ”

Directeur Gert Kwikkers

De systemen worden ontwikkeld in Alblasserdam en serieproductie vindt plaats in Enschede. Geleidelijk aan zal ook lokaal in Zuid-Afrika geproduceerd gaan worden.

Strukton Rolling Stock

Strukton Rolling Stock, onderdeel van Strukton Rail, heeft een unieke positie in de wereld als het gaat om de ontwikkeling, productie en levering van aandrijfsystemen (traction converters), boordnetomvormers (auxiliary converters) en voertuigbesturingssystemen (TCMS). Strukton zet zijn standaardmodules in voor klantspecifieke oplossingen voor zowel de renovatie als nieuwbouw van treinen, trams en metro's. Meer over Strukton Rolling Stock.

 

Bron foto: www.railpictures.net