Nieuws

Strukton gaat twee tunnels Amsterdam onderhouden

11 augustus 2014

Strukton heeft het contract gegund gekregen voor het onderhoud van de bestaande technische installaties van de Piet Heintunnel (inclusief een trambuis) en de Arenatunnel in Amsterdam. Deze opdracht is verstrekt door de gemeente Amsterdam, Dienst Infrastructuur Verkeer & Vervoer. Het contract gaat in per 1 september 2014 en heeft een looptijd van twee jaar, met de mogelijkheid van verlenging met één jaar. De contractwaarde bedraagt circa EUR 1 miljoen.

De opdracht is verkregen op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Strukton zal de tunnelgerelateerde elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties in de twee tunnels onderhouden.

De werkzaamheden bestaan uit het plannen en begeleiden van onderhoudswerkzaamheden en het verrichten van preventief en correctief onderhoud aan de elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en besturingsinstallaties van bijvoorbeeld de verkeerslichten, slagbomen, blussysteem en de ventilatoren.

Tevens wordt gedurende de contractperiode de basis gelegd voor de inrichting van een assetmanagementsysteem. Hierdoor krijgt de gemeente adequaat inzicht in de staat van de installaties en kan onderhoud in de toekomst risicogestuurd plaatsvinden. Het vormt ook een goede basis voor een mogelijk toekomstig prestatiecontract.

Strukton is eerder betrokken geweest bij het onderhouden van tunnelprojecten zoals op dit moment bij de nieuwe dubbeldekstunnel in Maastricht, waarin 68 verkeerstechnische en tunneltechnische systemen komen.

Over Strukton

Strukton helpt klanten in de markten railsystemen, civiele infrastructuur en techniek & gebouwen verder, door de toepassing van specialistische technieken. Behalve de Nederlandse en Europese markt bedient Strukton met zijn specialismen ook steeds meer de wereldmarkt. Het bedrijf telt circa 7.000 medewerkers en heeft een omzet van 1,6 miljard euro.