Nieuws

Strukton gaat Nynäsbanan en Västra stambanan in Zweden onderhouden

05 juni 2014

De Zweedse infrabeheerder Trafikverket heeft Strukton het onderhoudscontract gegund voor de railinfrastructuur rond het zuiden van Stockholm. Strukton gaat hier in totaal 310 kilometer spoor onderhouden. Het contract gaat in per 1 oktober 2014 en heeft een looptijd van vijf jaar, met de mogelijkheid van verlenging met twee keer één jaar. De contractwaarde van de eerste vijf jaar is 40,3 miljoen euro (367 miljoen Zweedse kroon).

Termitsvets 

Het contract behelst het onderhoud van de Nynäsbanan (spoorlijn Älvsjö – Nynäshamn) en de Västra stambanan (spoorlijn Stockholm - Göteborg) tussen Älvsjö en Gnesta. De Västra stambanan is een Zweedse spoorlijn die de twee grootste steden Stockholm en Göteborg met elkaar verbindt. De lijn is geëlektrificeerd en bestaat grotendeels uit dubbelspoor. De Nynäsbanan is 55 kilometer lang en loopt tussen Älvsjö en Nynäshamn. De lijn is geëlektrificeerd en op het traject tussen Älvsjö en Västerhaninge voorzien van dubbelspoor. Strukton wordt verantwoordelijk voor het onderhoud van de gehele infrastructuur, inclusief engineering, voeding, bovenleiding en seinwezen. Ook zal Strukton zorgen voor het storingsherstel. 

“Wij verheugen ons erop het onderhoud van deze spoorlijnen te mogen doen. Voor ons zijn deze secties een natuurlijke geografische uitbreiding van het spooronderhoud dat wij al verzorgen in Stockholm. Wij hebben hier een goed en kundig onderhoudsteam gevestigd. Zij kennen het gebied en het railsysteem. De voorbereidingen voor het contract zijn in volle gang.”

Ann-Sofie Lindström, regiodirecteur van Strukton Rail