Nieuws

Nieuwbouw 105 appartementen ‘Land in Zicht’ in Haarlem

24 maart 2014

Binnenkort ondertekenen Strukton Projectontwikkeling en woningcorporatie Elan Wonen de overeenkomst voor de afname van 80 huurappartementen binnen het totaal van 105 appartementen op de locatie ‘Land in Zicht’ aan Het Spaarne in Haarlem.

AI Land in Zicht 

Met de ondertekening van de overeenkomst zal Elan Wonen twee van de drie woontorens met
80 huurappartementen op de locatie ‘Land in Zicht’ in Haarlem ‘turnkey’ afnemen van Strukton Projectontwikkeling.

“Hier hebben we echt op gewacht, dit mooie plan verdient te worden afgemaakt. De gemeente is blij dat dit nu gebeurt. ”

Ewout Cassee, wethouder Ruimtelijke Ordening


Land in Zicht: een prachtige plek om ‘aan te meren’

Het woonproject in Haarlem bestaat in totaal uit 182 woningen en appartementen met uitzicht over het water. Het is een rustige plek met alle gemakken van de stad op steenworp afstand. “De opgeleverde 29 waterwoningen, 18 watervilla’s en 30 havenappartementen zijn al verkocht. Nu kan ook het laatste deel van dit project worden voltooid”, vertelt Ivar Legue, projectontwikkelaar van Strukton.

Drie torens met 80 nieuwbouw huurappartementen en 25 nieuwbouw koopappartementen

Op deze fraaie locatie komt voor woningzoekenden een mix van sociale en vrijesector huurappartementen en koopappartementen beschikbaar. Dit bevordert de doorstroming binnen de Haarlemse woningmarkt. “De appartementen voldoen aan moderne woonwensen van huurders. Elk huurappartement beschikt over 3 kamers, een eigen buitenruimte, parkeerplaats en berging”, licht Ernst Damen, manager vastgoed van Elan Wonen, toe. In de derde toren komen 25 koopappartementen, die Strukton Projectontwikkeling apart op de markt brengt.

Verwachte bouw en oplevering

Het duurt nog even voordat woningzoekenden voor een huurappartement zich kunnen inschrijven. De bouw van het project start naar verwachting in de zomer van 2014. Als het bouwproces voorspoedig verloopt, kan oplevering aan Elan Wonen over ongeveer twee jaar plaatsvinden. Het begin is er!