Nieuws

Meetritten op Duitse spoorwegnet

06 maart 2014

Struktondeelneming Eurailscout en Erdmann-Softwaregesellschaft mbH inspecteren 5.000 kilometer spoor in Duitsland. Zij doen dat in opdracht van het Duitse ministerie van verkeer en infrastructuur. Erdmann-Software kreeg opdracht voor de analyse van de meetgegevens en voor het beoordelen van de kwaliteit van de spoorinfrastructuur. Erdmann gebruikt hiervoor het systeem IRISSYS, een in Europa veelgebruikt analysesysteem voor raildata. Eurailscout zet voor de inspectieritten de meettrein UFM 120 in. De eerste inspectieritten vonden in februari plaats.

3492a8872 

Het is voor het eerst dat het ministerie eigen meetritten laat uitvoeren. Het Duitse ministerie heeft Erdmann en Eurailscout de opdracht verleend vanwege hun jarenlange ervaring met het vastleggen en analyseren van de toestand van het spoor in Europa.

In Duitsland is jaarlijks 2,5 miljard euro beschikbaar voor het onderhoud en de instandhouding van het spoor. Voor 2013 en 2014 is dit zelfs 2,75 miljard euro. Voor dit budget wordt van Deutsche Bahn (de Duitse spoorwegen) verwacht dat zij de vastgestelde kwaliteitscriteria nakomen.

Op de site van het Bundesministerium staan meer informatie over de meetritten en afbeeldingen.