Nieuws

Gerard Sanderink reikt eerste studiebeurzen uit

08 september 2014

Gerard Sanderink, directievoorzitter Strukton, heeft op de campus van de Universiteit Twente de eerste Gerard Sanderink Studiebeurzen uitgereikt aan negen talentvolle studenten van Saxion en Universiteit Twente.

Uitreiking Gerard Sanderink Studiebeurs 

Dit deed hij in het bijzijn van de Enschedese burgemeester Peter den Oudsten, de bestuursvoorzitter van Saxion Wim Boomkamp en de UT-rector Ed Brinksma. Hij wil met de beurzen van 10.000 euro Twentse studenten met aantoonbare capaciteiten op het gebied van technologie ondersteunen. De beurs wordt per jaar toegekend, in principe wordt de beurs gehandhaafd tot het einde van de studie bij gelijkblijvende omstandigheden. Jaarlijks stelt de Stichting Gerard Sanderink de nieuw te vergeven beurzen vast.

Talentvolle studenten

De studenten die de beurs in ontvangst hebben genomen zijn stuk voor stuk talentvolle studenten met excellente studieresultaten. 
Wim Boomkamp bestuursvoorzitter van Saxion: "Ik ben zeer verheugd dat ook talentvolle hbo-studenten deze kans krijgen van de Stichting Gerard Sanderink. Ik hoop dat ze een inspiratiebron zijn voor onze nieuwe studenten."

Aanvragen beurs

Voor het collegejaar 2015-2016 zal Stichting Gerard Sanderink weer studiebeurzen beschikbaar stellen voor technologisch toptalent uit Twente. De studenten van de Universiteit Twente en van Saxion komen hiervoor in aanmerking. Zij moeten wel voldoen aan een aantal criteria. Aanvraag voor een studiebeurs kan vanaf 1 april tot en met 30 mei 2015 worden ingediend via www.stichtinggerardsanderink.nl/studiebeurs

Stichting Gerard Sanderink

Ondernemer Gerard Sanderink is onder meer eigenaar van het investeringsbedrijf Sanderink Investments, waaronder IT-bedrijf Centric, technologiebedrijf Strukton en advies- en ingenieursbureau Antea Group vallen. Gerard Sanderink, die geboren en getogen is in Twente, draagt de regio een warm hart toe. Om zich in te zetten voor de regio heeft hij het beurzenprogramma gestart met het doel om jonge, talentvolle studenten voor Twente te behouden en in hun verdere ontwikkeling te ondersteunen. Daarnaast werkt hij ook aan het Sanderink Technology Centre, een innovatiecentrum dat als innovatieversneller moet dienen voor talentvolle jonge technici. 

RTV Oost was aanwezig bij de uitreiking en deed verslag