Railsystemen

Strukton ontwikkelt, bouwt installeert en onderhoudt spoorsystemen en treinsystemen en maakt deze optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar. Wij verzorgen onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van railsystemen, zowel heavy rail als light rail.

Gemma Belgie
ERTMS
Bouwfotografe.nl-041
Boardnet Toulouse metro-tilleman_20140423-0072
Denemarken - Banedanmark
 

Ons doel is bijdragen aan attractief, veilig en betaalbaar spoorvervoer. We zijn als fullserviceprovider actief in zes Europese landen en in Australië. Met onze specialismen zoals treinsystemen, assetmanagement en energieoplossingen zijn wij wereldwijd actief.

Aan het spoor

Het spoor vormt al sinds 1920 het hart van onze activiteiten. Strukton beschikt als fullserviceaanbieder over kennis van alle aspecten van de railinfrastructuur. Door deze kennis te combineren met de expertise die wij hebben opgedaan in diverse landen in Europa, werken wij aan onze missie: het spoorvervoer aantrekkelijk maken. We zorgen voor nieuwbouw, engineering, vernieuwing en onderhoud van de railinfra, inclusief assets als seinwezen, energiesystemen, telecommunicatie en netwerk- & dataservices. Bovendien beheren, verhuren, vervoeren en onderhouden we een modern machinepark, dat wij internationaal inzetten.

In de trein

Steeds meer techniek verplaatst zich van het spoor naar de trein. Strukton ontwerpt, bouwt en installeert elektrische systemen voor spoorvoertuigen. Denk aan panelen, schakelkasten en bekabelingen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in elektronica voor de tractie en besturing van treinen. Onze technologische oplossingen dienen de hele levenscyclus van de trein. Onze missie is om bestaande en nieuwe spoorvoertuigen duurzamer en kosteneffectiever te maken op basis van het life-cost-principe.

Specialismen

  • Smart Maintenance Services voor optimaal beschikbaar spoor
  • Monitoringsystemen
  • Meet- en inspectietreinen
  • Tractie-electronica en boordnetsystemen voor treinen
  • Energiesystemen
  • Spoorbeveiliging, waaronder installatie en integratie van ERTMS
  • Hooggemechaniseerde werkmethodes en machines
Bqd-8jwIEk8

Naar de website van Strukton Rail

Blog: Jan over de kracht van eigen mensen

Jan klein

“Collega’s kennen elkaar, elkaars gewoontes en weten waar de risico’s liggen”

Lees hier zijn verhaal!