Railsystemen

Strukton ontwikkelt, bouwt installeert en onderhoudt spoorsystemen en treinsystemen en maakt deze optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar. Wij verzorgen onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van railsystemen, zowel heavy rail als light rail.

Stopmachine Strukton
Close-up module omzetter
Hitteschouw_Act
Utrecht CS_Rail_Act
railsystemen_machines_act2
riffgat_act2
 

Ons doel is bijdragen aan attractief, veilig en betaalbaar spoorvervoer. We zijn als fullserviceprovider actief in zes Europese landen en in Australië. Met onze specialismen zoals treinsystemen, assetmanagement en energieoplossingen zijn wij wereldwijd actief.

Aan het spoor

Het spoor vormt al sinds 1920 het hart van onze activiteiten. Strukton beschikt als fullserviceaanbieder over kennis van alle aspecten van de railinfrastructuur. Door deze kennis te combineren met de expertise die wij hebben opgedaan in diverse landen in Europa, werken wij aan onze missie: het spoorvervoer aantrekkelijk maken. We zorgen voor nieuwbouw, engineering, vernieuwing en onderhoud van de railinfra, inclusief assets als seinwezen, energiesystemen, telecommunicatie en netwerk- & dataservices. Bovendien beheren, verhuren, vervoeren en onderhouden we een modern machinepark, dat wij internationaal inzetten.

In de trein

Steeds meer techniek verplaatst zich van het spoor naar de trein. Strukton ontwerpt, bouwt en installeert elektrische systemen voor spoorvoertuigen. Denk aan panelen, schakelkasten en bekabelingen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in elektronica voor de tractie en besturing van treinen. Onze technologische oplossingen dienen de hele levenscyclus van de trein. Onze missie is om bestaande en nieuwe spoorvoertuigen duurzamer en kosteneffectiever te maken op basis van het life-cost-principe.

Specialismen

  • Smart Maintenance Services voor optimaal beschikbaar spoor
  • Monitoringsystemen
  • Meet- en inspectietreinen
  • Tractie-electronica en boordnetsystemen voor treinen
  • Energiesystemen
  • Spoorbeveiliging, waaronder installatie en integratie van ERTMS
  • Hooggemechaniseerde werkmethodes en machines
Bqd-8jwIEk8

Naar de website van Strukton Rail

Wim blogt: Lichte, onbemande metrovoertuigen

Wim Platschorre staand

Bij Strukton Rolling Stock ontwikkelen we de aandrijving van een compleet nieuw automatisch metrovoertuig.

Lees zijn blog

Peter blogt: Slanke en snelle reisinformatiesystemen (DRIS) ontwerpen

Peter Hoekstra systeemarchitect DRIS

Ik houd van simpele oplossingen: hoe simpeler de architectuur hoe minder kans op fouten.

Lees zijn blog

Meer informatie